Studia podyplomowe zarządzanie zdrowiem człowieka z elementami psychobiologii w Wyższej Szkole Rehabilitacji w Warszawie umożliwiają uzyskanie wiedzy jak prowadzić skutecznie motywować do zmiany nawyków żywieniowych, oceniać warunki higieniczne wytwarzania żywności, dobrać właściwie dostawców surowców, zarządzać reklamacjami, skontrolować prawidłowy przebieg produkcji w aspekcie bezpieczeństwa żywności
Przekazanie specjalistycznej wiedzy, dotyczącej zasad wytwarzania żywności wraz z psychobiologicznymi uwarunkowaniami jej konsumpcji. Rozwinięcie u słuchaczy holistycznego podejścia wpływu żywienia na organizm człowieka wraz z kontrolą jakości produkcji. Nauczenie stosowania narzędzi i technik wspierających w doradztwie żywieniowym indywidualnym i zbiorowym. Przeszkolenie w podstawowym zakresie audytu spożywczego dającego. Absolwenci posiądą znajomość mechanizmów psychobiologicznych wpływających na wybory żywieniowe.
Studentami tego kierunku mogą zostać osoby, które posiadają dyplom ukończenia studiów licencjackich lub/i magisterskich. Adresatami studiów podyplomowych zarządzanie zdrowiem człowieka z elementami psychobiologii są m.in.:
Nauka trwa dwa semestry - 200 godzin, zajęcia odbywają się w weekendy. Zajęcia dydaktyczne, realizowane są w formie: wykładów i ćwiczeń. W razie potrzeby uczelnia ma pełną gotowość do prowadzenia zajęć w trybie online.
Rekrutacja odbywa się wg kolejności zgłoszeń. Warunkiem przyjęcia na studia jest rejestracja online i przesłanie zeskanowanych dokumentów na adres: