Site logo

Kategoria: Chemia żywności

mar 10
Kierunek chemia żywności w pytaniach i odpowiedziach

Myślisz o studiach w zakresie chemii żywności, ale zastanawiasz się, czy warto je wybrać, co można po nich robić, jak wygląda tok studiowania, jakie uczelnie je prowadzą? I najważniejsze: czy tak naprawdę to studia dla Ciebie, czy masz odpowiednie predyspozycje? Ten tekst odpowie na najważniejsze pytania o kierunku chemia żywności. O czym są studia na […]

sie 12
Zawód: Technolog żywności

Przemysł spożywczy w Polsce zatrudnia ponad 500 tys. osób i ciągle się rozwija. Jest to rynek perspektywiczny, raczej odporny na kryzysy finansowe. Jeśli poszukujesz stabilnej pracy, a chemia i biologia nie sprawiają Ci problemu, pomyśl o zawodzie technologa żywności. Nie musi to wcale oznaczac, że będziesz specem od chemii w żywności, GMO i “trucia ludzi”. […]

Portal Studia.pl wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci pełnego dostępu do jego funkcjonalności i gromadzeniu danych analitycznych. View more
Akceptuję