Site logo

Brunch o problemach szkolnictwa wyższego

 

phoca_thumb_s_lazarski_logoPotrzeby i bariery polskiego szkolnictwa wyższego będą głównym tematem brunchu zorganizowanego przez Uczelnię Łazarskiego w Warszawie. Spotkanie odbędzie się 25 listopada o godzinie 11 w Klubie Profesorskim (ul. Świeradowskiej 43, 9 piętro).

 
Brunch organizowany jest w ramach projektu „Odpowiedź na wyzwanie gospodarki opartej na wiedzy: nowy program nauczania na WSHiP” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego i realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytetu IV, Poddziałanie 4.1.1. Program jest odpowiedzią na potrzebę zmian systemu edukacji oraz zapotrzebowanie rynku na pracowników o wysokich kwalifikacjach w zakresie procedur prawa europejskiego i wewnętrznego, urzędników unijnych, znających biegle języki obce.
 
Tematami przewodnimi spotkania będą: potrzeby i bariery polskiego szkolnictwa wyższego,
wzmocnienie i rozwój potencjału dydaktycznego uczelni wyższych, dopasowanie kierunków studiów do potrzeb rynku.
 
W spotkaniu wezmą udział:
– sędzia Jerzy Stępień, twórca nowego programu edukacji dla służby publicznej
opartego na najwyższych anglosaskich standardach;
– dr Małgorzata Gałązka-Sobotka, Dyrektor ds. Zarządzania i Rozwoju Programu MBA w Ochronie Zdrowia;
– mgr Iwona Wojtalik członek New York Bar, Dyrektor Programu International Legal Skills
oraz kierownicy i partnerzy projektu.
 
 
 
Koniec artykułu. Może sprawdzisz inne treści?

Sprawdź inne artykuły, które mogą Cię zainteresować

Ostatnia szansa w konkursie Henkla

Jeszcze tylko do 13 grudnia 2010 roku można zgłaszać udział w nowej edycji międzynarodowego konkursu studenckiego Henkel Innovation Challenge. Wystarczy zarejestrować dwu- lub trzyosobowy zespół

Czytaj więcej »

Konkurs Global Business Challenge

Rozpoczęły się właśnie zapisy do międzynarodowego konkursu przeznaczonego dla studentów, których życiowym celem jest zostanie liderami biznesu. Finał konkursu odbędzie się w sierpniu w Indiach.

Czytaj więcej »
Portal Studia.pl wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci pełnego dostępu do jego funkcjonalności i gromadzeniu danych analitycznych. View more
Akceptuję